Architektura 21szego wieku : Propozycja National Mall zwycięskiego projektu dla Constitution Gardens / Rogers Marvel Architects + Architektura krajobrazu PWP

Dzięki uprzejmości Rogers Marvel Architects + Architektura krajobrazu PWP Jak wcześniej informowaliśmy, Trust for the National Mall wybrał nowojorską architekturę Rogers Marvel Architekci i architekturę krajobrazu PWP w Kalifornii, aby ponownie wyobrazić Constitution Gardens w Waszyngtonie.
Zespół ten był jednym z trzech zwycięskich zespołów wybranych do przeprojektowania trzech zaniedbanych witryn w National Mall.
Zwycięski projekt Constitution Gardens proponuje przywrócić odnowioną tożsamość tej często pomijanej części National Mall, opierając się na spuściźnie oryginalnego planu z lat 70.
XX wieku i tworząc bujny krajobraz pagórków, ogrodów i lasów z pawilonem z widokiem na jezioro.
Czytaj dalej, aby zobaczyć więcej zdjęć, wideo i architektów.
informacja prasowa.
Nasz partner Pete Walker bardzo wyraźnie wyraził nasze zamiary projektowe dla jury: jesteśmy zespołem, który lubi Constitution Gardens.
powiedział Robert M.
Rogers FAIA, partner, który prowadził prace nad tym ogólnopolskim konkursem projektowym w Rogers Marvel.
Naprawdę to zrobiliśmy.
Podobały nam się zakręty jeziora i jego wyraźna krawędź, meandrujące ścieżki i cypel na wschodnim krańcu.
Doceniliśmy klarowność i optymizm tego modernistycznego planu.
Dla nas było to idealne płótno do integracji krajobrazu i budynku, aby stworzyć nowe doświadczenie w wielkiej płaskości centrum handlowego, ale z szacunkiem dla znaczenia tego miejsca.
Jedyną opcją, którą uważaliśmy, było rozszerzenie tej spuścizny, budowanie doświadczeń krajobrazowych i projektowanie pawilonu Ogrodów.
Istniejąca strona – dzięki uprzejmości Rogers Marvel Architects + Architektura krajobrazu PWP Pawilon jest prostym, rozłożonym, wspornikowym pudełkiem, umieszczonym na placu 20 stóp nad jeziorem.
Restauracja o szklanych ścianach od strony północnej zajmie połowę budynku.
Wielkie schody po drugiej połowie schodzą do jeziora, przyciągając zwiedzających powolnym odkryciem krajobrazu poza wyspą, łódką / lodowiskiem, wzgórzami.
Proponowana obwiednia budynku jest strukturą dającą wrażenie, że krajobraz jest widoczny ze wszystkich stron i odbija światło w prześwitującej poświacie w nocy.
Dzięki uprzejmości Rogers Marvel Architekci + PWP Architektura krajobrazu Podobnie jak w pierwotnym planie SOM, pawilon jest umieszczony na osi z budynkami, które ciągną się od północnej strony centrum handlowego.
Przesuwa się on jednak na zachód, aby umożliwić ścieżkę prowadzącą do Miejsca Pamięci II Wojny Światowej, tworząc hojny plac przed budynkiem dla spotkań ponad 1500 osób.
Dzięki uprzejmości Rogers Marvel Architekci + PWP Architektura krajobrazu Prostota i prostoliniowa geometria pawilonu stoi w kontraście z miękkimi krzywiznami proponowanego bujnego krajobrazu.
PWP Architektura krajobrazu, która przeprojektowała Ogrody jako współ-liderów w tym konkursie, zaproponowała ekologiczne remonty i zwiększone doświadczenie krajobrazu, które jest tak istotną częścią Constitution Gardens.
Aby stworzyć poczucie ogrodzenia, wejścia w specjalne miejsce, krawędzie parku są otoczone niskim murem i wzgórzami 10 do 12 stóp wyżej niż istniejąca topografia.
Wzgórza będą zbudowane z nowych, zdrowszych gleb, na których posadzone zostaną nowe drzewa, a stare przeszczepione w celu stworzenia zalesionej granicy.
Wewnątrz Ogrodów goście odkryją szerokie trawniki do opalania i pikników, sezonowe ogrody kwiatowe, nieformalny amfiteatr i istniejącą wyspę ponownie wyobrażoną magnolią i nową ścieżką dostępu do pomnika 56 sygnatariuszy.
Podczas gdy rośliny wodne wyrównają brzeg jeziora, jego kamienna granica pozostanie widocznym znacznikiem, który sprawia, że jezioro to jest niezapomniane.
Dzięki uprzejmości Rogers Marvel Architekci + PWP Architektura krajobrazu Zespół zaprojektował również infrastrukturę w jeziorze, która w zimie może przekształcić obszar w lodowisko, w lecie w łódź z okrągłym deptakiem i, gdy jest to pożądane, zmniejszyć się do lśniącego pierścionka przywrócić jezioro do jego czystego, refleksyjnego piękna.
Dodatkowe funkcje projektowe obejmują przeniesienie zabytkowego Domu Kluczyków do Ogrodu.
Siedząc na krawędzi jednego z dawnych kanałów w Waszyngtonie, zostanie przywrócona ekspozycja poświęcona historii wodnej w National Mall.
Ogrody otrzymają również nowe ścieżki, ławki i światła wzdłuż jeziora oraz proponowane połączenie z terenem Pomnika Waszyngtona.
Sekcja ekologii – dzięki uprzejmości Rogers Marvel Architects + PWP Architektura krajobrazu Według Trust for the National Mall, przełom nastąpi w 2014 r.
Z cięciem wstęg w 2016 r.
Architekt: Rogers Marvel Architekci Architekt krajobrazu: PWP Architektura krajobrazu Klient: Zaufanie do National Mall Nocna łyżwiarstwo – dzięki uprzejmości Rogers Marvel Architekci + PWP Architektura krajobrazu Zachowanie krajobrazu: Dziedzictwo Krajobrazy LLC Odbudowa Stawu: Wielka Ekologia Otwarta Przestrzeń Zarządzania: Przebudowa Biederman Zrównoważona infrastruktura: Buro Happold Inżynieria Glebowa: Sosna i jaskółka
[przypisy: pompa cyrkulacyjna, pompa próżniowa, kabiny toaletowe ]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Powiązane tematy z artykułem: kabiny toaletowe pompa cyrkulacyjna pompa próżniowa